Rolls-Royce avslöjar planer för grön vätgasproduktion

Rolls-Royce avslöjar planer för grön vätgasproduktion

Rolls-Royce, det brittiska företaget känt för sina lyxbilar och högteknologiska lösningar, har presenterat sina planer för att skapa grön vätgas och utveckla bränsleceller. Syftet med dessa initiativ är att minska koldioxidutsläppen och bidra till en hållbar global energiutveckling.

Företaget planerar att producera vätgas genom att använda elektrolys, en process som utvinner vätgas från vatten genom att använda elektricitet. Den elektricitet som behövs för processen kommer att utvinnas från förnybara energikällor såsom solenergi, vindkraft och vattenkraft, vilket gör vätgasproduktionen miljövänlig.

Rolls-Royce har också för avsikt att utveckla bränsleceller som kan drivas av den gröna vätgasen. Bränsleceller omvandlar kemisk energi från vätgas och syre direkt till elektricitet och vatten. De kan användas för att driva fordon, flygplan och industriella anläggningar på ett miljövänligt sätt, eftersom de endast genererar vatten som en biprodukt.

För att genomföra dessa planer kommer Rolls-Royce att samarbeta med olika partners inom forskning och industri. Deras mål är att skapa en helt integrerad vätgas- och bränslecellslösning som kan erbjuda en ren och hållbar energikälla för en rad applikationer.

Denna satsning från Rolls-Royce är ett tydligt steg mot att skapa en mer hållbar framtid och en del av företagets strategi att minska sin klimatpåverkan. Om dessa tekniker blir framgångsrika kan de leda till en betydande minskning av koldioxidutsläppen och bidra till att bekämpa klimatförändringarna.

Källa: https://www.h2-view.com/story/rolls-royce-reveals-green-hydrogen-production-and-fuel-cell-plans/

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.