EU-kommissionen tilldelar H2 Green Steel gigantiskt belopp

EU-kommissionen tilldelar H2 Green Steel gigantiskt belopp

H2 Green Steel har valts ut som ett av teknikinitiativen som EU:s innovationsfond kommer att investera i. Innovationsfonden stöder innovativa projekt som syftar till att snabba på avkarboniseringen.

Urvalet görs i mycket hård konkurrens med andra projekt och efter noggrann granskning. Av 239 ansökningar valdes 41 företag ut, och H2GS är ett av dem.

H2 Green Steel bygger ett stålverk i norra Sverige. Det kommer att drivas av förnybar elektricitet och använder vätgas i produktionsprocessen, och kommer därför att leverera CO2-utsläppsbesparingar på upp till 95 procent enligt företaget. Stål är en av de smutsigaste industrin idag, så en övergång till hållbara produktionsmetoder är avgörande. Andra branscher är beroende av stål, och återvunnet stål ensamt kommer inte att uppfylla framtidens efterfrågan på volymer eller kvalitet.

Stödet från EU:s innovationsfond visar hur EU går från ord till handling när det gäller att öka stödet för företag inom ren teknik. Fonden finansieras av intäkter från systemet för handel med utsläppsrätter, där företag som släpper ut CO2 betalar för sina utsläppsrätter.

Totalt består stödet från EU-kommissionen av 3,6 miljarder EURO och fördelas på 41 olika projekt.

Läs hela pressmeddelandet från EU-kommissionen här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.