Lhyfe har fått stöd från Klimatklivet för vätgasanläggning i Trelleborg

Lhyfe har fått stöd från Klimatklivet för vätgasanläggning i Trelleborg

Lhyfe har fått stöd på upp till 125,6 MSEK från Klimatklivet för att bygga en produktionsanläggning i Trelleborg. Trelleborg är en viktig transportnod med Skandinaviens största roll-on roll-off hamn. Produktionsanläggningen kommer att förse tankstationer i området och kan producera upp till 4 ton förnybar vätgas per dag. De första mängderna förnybar vätgas förväntas produceras 2027. Stödet täcker cirka 40 % av den totala investeringen. Lhyfe, som använder vattenelektrolys med förnybar el, har redan flera anläggningar i drift i Europa och planerar fler.

“Vi är mycket glada över att ha tilldelats detta investeringsstöd, som är det första projektet vi beviljats stöd för i Sverige. Vi ser det som en tydlig belöning för våra ansträngningar och som ett erkännande av vår expertis inom produktion och leverans av grön vätgas till flera kunder under de senaste två åren. Det är också ett kvitto på att vi är på rätt väg i Sverige, och vi vill upprepa vårt engagemang för den svenska miljöagendan och välkomnar att Sverige fokuserar på en snabb utbyggnad av en vätgasinfrastruktur baserad på förnybar energi. Detta projekt kommer att bidra till att tillhandahålla grön vätgas för mobilitetssektorn i södra Sverige. Det kommer att stödja vårt mål att öka penetrationen av grön vätgas i hela Sverige både för mobilitet och industri”, säger Sara Wihlborg, Sverigechef på Lhyfe.

Läs hela pressmeddelandet här.


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.