MaserFrakts nya vätgasdrivna lastbilar kommer att tanka på Hynions vätgasmackar

MaserFrakts nya vätgasdrivna lastbilar kommer att tanka på Hynions vätgasmackar

Transportföretaget MaserFrakt har gjort en satsning på hållbarhet genom att köpa in två vätgasdrivna lastbilar från tillverkaren Holthausen Clean Technology. Den första av dessa lastbilar anlände nyligen till Borlänge, som också kommer att vara dess bas. För att underlätta drift av dessa miljövänliga fordon, kommer de att kunna tankas vid Hynions vätgastankningsstationer belägna i Sandviken, Västerås och Jönköping, samt vid en egen station i Borlänge.

MaserFrakt har som mål att endast använda sig av fossilfria transportmedel senast år 2030 och är pionjärer i Sverige genom att integrera vätgasdrivna lastbilar i sin flotta. De lastbilar som beställts från Holthausen Clean Technology är utrustade med bränsleceller som har en effekt på mellan 120 och 240 kW och elmotorer som levererar mellan 250 och 450 kW. Dessutom har de vätgastankar som kan lagra mellan 50 och 100 kg vätgas, vilket möjliggör en körsträcka på upp till cirka 680 kilometer.

Källa: https://www.placera.se/placera/pressmeddelanden/2024/03/05/hynion-as-maserfrakts-nya-vatgasdrivna-lastbilar-kommer-att-tanka-pa-hynions-vatgastankstationer.html


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.