Nordex skapar vätgassamarbete tillsammans med Acciona

Nordex skapar vätgassamarbete tillsammans med Acciona

Nordex, en stor aktör inom vindkraft, har gått in i grönt vätgasområde genom att ingå partnerskap med det spanska energiföretaget Acciona och två gemensamma företag inom elektrolys. Detta är ett betydande steg för Nordex, som tidigare har fokuserat på att erbjuda lösningar för vindkraft och utveckla vindkraftverk.

Acciona, som är en av världens ledande företag inom förnybar energi, kommer att bidra med sin expertis inom vätgas och elektrolys, vilket förväntas stärka Nordex position inom energiomställningen. Tillsammans kommer de att arbeta för att skapa en hållbar och konkurrenskraftig vätgasindustri, som kan bidra till att minska koldioxidutsläpp och möta de ökande energibehoven i världen.

Samarbetsprojekten, som omfattar både elektrolysteknik och infrastruktur för vätgasproduktion, är tänkta att driva på utvecklingen och kommersialiseringen av grön vätgas. Genom att använda förnybar energi från vindkraftverk för att driva elektrolysprocessen kommer de gemensamma företagen att producera vätgas med låg klimatpåverkan, vilket kan användas inom en rad industrier, inklusive transport och kraftproduktion.

Satsningen på grön vätgas är en del av Nordex strategi att diversifiera sina verksamhetsområden och erbjuda lösningar som bidrar till en mer hållbar och koldioxidfri framtid. Detta partnerskap med Acciona och de gemensamma elektrolysprojekten visar företagets engagemang för att vara en del av den globala energiomställningen och arbeta för att uppnå klimatmålen.

Källa: https://www.rechargenews.com/energy-transition/wind-player-nordex-dives-into-green-hydrogen-with-acciona-and-electrolyser-joint-ventures/2-1-1429619

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.