PowerCell och Bosch tecknar avtal

PowerCell och Bosch tecknar avtal

Lyssna på artikeln med hjälp av AI.

PowerCell har ingått ett kontrakt med Robert Bosch GmbH för tillverkning av bränslecellsstacken S3 för PowerCell. Detta möjliggör för PowerCell att öka sin produktionskapacitet avsevärt och koncentrera sig på att höja volymen på produktion och leveranser av bränslecellssystem, samt utveckla nästa generations bränslecellsstackar.

Läs mer: Bränsleceller – Allt du behöver veta om denna revolutionerande teknik

Efterfrågan på energilösningar utan utsläpp växer i snabb takt. Under 2022 tecknade PowerCell betydande kontrakt som omfattar bränslecellsstackar och bränslecellssystem, inklusive regelbundna leveranser till ZeroAvia som tillverkar utsläppsfria flygplan. Bara avtalet med ZeroAvia inbegriper leverans av 5000 bränslecellsstackar, med leveransstart 2024.

PowerCell och Bosch har ett långsiktigt partnerskap. Bosch, som är världens största leverantör till bilindustrin, inledde ett samarbete med PowerCell i april 2019 gällande industrialisering, produktion och försäljning av PowerCell S3. Enligt avtalet har Bosch exklusiva rättigheter att tillverka och sälja PowerCell S3 för användning inom fordonsindustrin, medan PowerCell behåller fulla rättigheter för alla andra tillämpningar och segment. Genom det nya avtalet kommer Bosch att inkludera PowerCells produktionsvolymer av S3 i sin egen befintliga produktion. Tillverkningen äger rum i Tyskland och Bosch levererar testade och aktiverade 100 kW bränslecellsstackar till PowerCells anläggning i Göteborg. Med bränslecellsstackarna från Bosch tillverkar PowerCell bland annat bränslecellssystem anpassade för specifika segment för kunder inom marin, flyg, anläggningsmaskiner och stationär kraft.

”Avtalet med Bosch ökar vår produktionskapacitet väsentligt och ger oss möjlighet att effektivt möta den snabbt ökande efterfrågan på våra ledande vätgaselektriska lösningar”, säger Richard Berkling, VD för PowerCell. ”Vi fortsätter att skapa värde för våra kunder genom ledande produkter, innovation och utveckling av nästa generation bränslecellsstackar.”

”Avtalet är ett resultaten av flera års av gott samarbete mellan Bosch och PowerCell. Det stöttar våra målsättningar för utsläppsfri mobilitet och bidrar till utvecklingen av Bosch bränslecellsteknologi i Europa. Vi är glada över att kunna stötta PowerCell med våra storskaliga tillverkningsfaciliteter”, säger Thomas Wintrich, SVP Business Unit Fuel Cell Mobility Solutions för Bosch.

Läs mer på PowerCells hemsida.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.