Sök stöd för regionala elektrifieringspiloter med vätgas

Sök stöd för regionala elektrifieringspiloter med vätgas

Förtydligande: Utlysning som slutar 15 september 2023 kommer att hantera snabbladdningsstationer för tunga fordon. Under hösten 2023 och våren 2024 planerar Energimyndigheten för nya stora utlysningar.

Energimyndigheten ger ekonomiskt stöd inom detta program till de som samarbetar för att skapa strategiska offentliga laddnings- och vätgasstationer. Utöver detta fokuserar programmet på att bygga kunskap och dela information.

2022 godkände Energimyndigheten finansiering för 140 el-laddningsstationer, 12 vätgasstationer och en station som kombinerar båda. Sammanlagt delades 1,4 miljarder kronor ut.

2023 går stödet vidare med fler finansieringsmöjligheter inom olika områden. Många av de projekt som fick pengar 2022 kommer att slutföras och tjäna som inspirerande exempel, vilket ger oss insikter för den kommande expansionen av både laddnings- och vätgastankningsinfrastrukturen.

Läs mer: Hitta din närmaste vätgasmack!

Läs mer hos Energimyndigheten


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

1 reaktion på ”Sök stöd för regionala elektrifieringspiloter med vätgas”

  1. När jag går igenom utlysningstexten från Energimyndigheten får jag uppfattningen att denna utlysning är riktad enbart mot laddstationer för tunga fordon. Även den elektroniska ansökningsblanketten är helt utformat mot det. Har du/ni fått någon bekräftelse från EM:s utlysningsansvariga att det skulle vara möjligt att söka för vätgastankstationer?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.