Vattenfall omvandlar vindkraft till planerbar energi med hjälp av vätgas

Vattenfall omvandlar vindkraft till planerbar energi med hjälp av vätgas

Vattenfall, det svenska energibolaget, har nyligen lanserat ett banbrytande projekt som syftar till att omvandla vindkraft till planerbar energi genom att använda vätgas som energibärare. Projektet kommer att minska beroendet av fossila bränslen och bidra till en mer hållbar energiförsörjning.

I samarbete med sina partners har Vattenfall utvecklat en innovativ lösning där vindkraften omvandlas till vätgas genom en process som kallas elektrolys. När det inte finns tillräckligt med vind för att producera el kan vätgasen användas för att skapa elektricitet. Detta gör att vindkraften blir mer planerbar och pålitlig, vilket är en stor fördel för energisystemet.

Vattenfalls projekt bygger på idén att lagra energi i form av vätgas, vilket kan användas vid behov. Detta är särskilt viktigt när efterfrågan på el är hög och vindkraftsproduktionen är låg. Genom att använda vätgas kan energisystemet bli mer flexibelt och stabilare, vilket leder till minskade utsläpp och en mer hållbar framtid.

Läs mer: https://group.vattenfall.com/press-and-media/newsroom/2023/turning-wind-power-into-plannable-power–with-hydrogen

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.