Hynion köper mark i Jönköping för vätgasstation

Hynion köper mark i Jönköping för vätgasstation

Hynion är dedikerad till att göra rena energilösningar tillgängliga. De har nyligen tagit ett betydande steg mot att uppfylla denna vision genom att teckna ett markavtal i Jönköping. Detta avtal banar väg för konstruktionen av en toppmodern vätgas-tankstation i regionen, vilket utökar Hynions nätverk och driver på utvecklingen av hållbar transport.

Hynions markavtal: En strategisk satsning på hållbara transporter i Jönköping

Genom att säkra attraktiv mark i Jönköping, Hynion positionerar sig för att öka tillgången till gröna drivmedel och främja hållbara transportalternativ i området. Det nya avtalet kommer att möjliggöra byggandet av en vätgas-tankstation som kommer att erbjuda snabba och effektiva påfyllningstjänster, vilket i sin tur kan öka antalet vätebilar och andra vätefordon som används i regionen.

Läs mer: Vätgas – Vad är och hur fungerar det?

Läs mer: Grön vätgas: Framtidens hållbara energibärare

Vätgas som en hållbar energilösning: Fördelarna med Hynions teknik

Hynions teknik är utformad för att erbjuda en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning för transportsektorn. Genom att använda vätgas som drivmedel kan fordon uppnå längre räckvidd och snabbare tankning jämfört med traditionella elbilar, samtidigt som de producerar noll koldioxidutsläpp. Detta innebär att Hynions tankstationer bidrar till att minska klimatpåverkan och främja en renare och mer hållbar framtid.

Läs mer: Vätgasmackar i Sverige (karta)

Vi är mycket glada över att vi nu har en överenskommelse om en mycket bra plats för vår vätgasstation i Jönköping och ser fram emot att kunna påbörja omställningen till nollutsläpp för tung trafik i Småland.

Slavica Djuric, CEO of Hynion Sweden.

Hynions växande nätverk: Att utöka infrastrukturen för vätgas-tankstationer

Hynions nya vätgas-tankstation i Jönköping kommer att bli en del av deras växande nätverk av tankstationer runt om i Norden. Genom att erbjuda pålitliga och effektiva tanktjänster för vätefordon stärker företaget sin position som en viktig aktör inom den gröna energiindustrin. Hynions ambition är att fortsätta utöka sitt nätverk, vilket i sin tur kommer att göra det enklare för fler människor att välja hållbara transportalternativ och bidra till en minskning av koldioxidutsläppen.

Läs hela pressmeddelandet här.

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.