Hynion Sverige tankar vätgaslastbil med vätgas

Hynion Sverige tankar vätgaslastbil med vätgas

Hynion Sverige har nyligen tankat en ny vätgaslastbil från en ledande biltillverkare. Detta visar företagets engagemang för att främja hållbara och miljövänliga transportlösningar som bygger på vätgasteknik. Tankningen genomfördes vid Hynions vätgasstation i Göteborg, vilket demonstrerar det växande intresset för denna typ av teknik i Sverige.

Den nya vätgaslastbilen, som kommer från en framstående fordonsproducent, är utrustad med en bränslecell som omvandlar vätgas till elektricitet, vilket möjliggör en ren och tyst drift utan utsläpp av växthusgaser. Detta innebär att lastbilen har en betydligt lägre miljöpåverkan jämfört med traditionella lastbilar som drivs av fossila bränslen.

Hynion arbetar för att främja och underlätta användningen av vätgas inom transportsektorn genom att erbjuda infrastruktur och tankningsmöjligheter för fordon som drivs av vätgas. Företaget fokuserar på att öka tillgängligheten av vätgastankställen och därmed bidra till en mer hållbar och renare transportsektor i Sverige och resten av världen.

Källa: https://www.hynion.com/

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.