Linde påbörjar leverans till världens första vätgasdrivna färja

Linde, ett globalt företag inom industrigaser och ingenjörslösningar, har börjat leverera vätgas till världens första färja som drivs av vätgas. Färjan, som är utrustad med bränsleceller, kommer att trafikera rutten mellan Helsingborg i Sverige och Helsingör i Danmark. Det här projektet är en milstolpe inom grön transport, eftersom det visar potentialen för vätgas som en hållbar och miljövänlig energikälla.

Färjans vätgasdrivna bränslecellssystem omvandlar vätgas till elektricitet, vilket ger färjan en ren och tyst drift med noll utsläpp av växthusgaser. Den innovativa tekniken innebär också att färjan kan erbjuda snabbare och mer effektiva överfarter jämfört med traditionella fartyg.

Linde har investerat i utvecklingen av infrastrukturen för vätgasproduktion, distribution och tankning för att säkerställa att färjan får en pålitlig och säker energiförsörjning. Företaget arbetar även med att implementera gröna vätgaslösningar för andra transportmedel, inklusive lastbilar, bussar och tåg, för att bidra till en mer hållbar och renare transportsektor.

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/linde/pressreleases/linde-startar-leverans-till-vaerldens-foersta-vaetgasdrivna-faerja-3243875

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.