Norwegian Hydrogen får 20 miljoner kronor för att bygga vätgasstationer i Sverige

Norwegian Hydrogen får 20 miljoner kronor för att bygga vätgasstationer i Sverige

Nyligen beviljades Norwegian Hydrogen, ett norskt företag, 20 miljoner kronor för att bygga vätgasstationer i Sverige. Detta framgår av en artikel som publicerades på vatgas.se den 24 februari 2023.

Målet med investeringen är att främja användningen av vätgas som ett miljövänligt alternativ till fossila bränslen i transportsektorn. Genom att etablera vätgasstationer i Sverige kommer Norwegian Hydrogen att bidra till en ökad användning av vätgasdrivna fordon och därmed minska utsläppen av växthusgaser.

Förutom att vara miljövänlig är vätgas även en effektiv energibärare som kan användas för att lagra och transportera energi. Vätgasdrivna fordon har dessutom den fördelen att de kan tankas snabbt, vilket gör dem praktiska för dagligt bruk.

För att uppnå sina mål planerar Norwegian Hydrogen att etablera vätgasstationer på strategiska platser i Sverige, så att så många som möjligt får tillgång till miljövänlig vätgas. Den här satsningen kommer att öka tillgängligheten för vätgas och förväntas bidra till en mer hållbar transportsektor i landet.

Sammantaget innebär investeringen av 20 miljoner kronor att Norwegian Hydrogen har fått en betydande möjlighet att bygga ut vätgasinfrastrukturen i Sverige. Detta kommer att gynna både miljön och användarna av vätgasdrivna fordon, genom att erbjuda ett mer hållbart och effektivt alternativ till fossila bränslen.

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.