Om klimatomställningen, EUs fit for 55 och vätgas med Mattias Goldmann

Om klimatomställningen, EUs fit for 55 och vätgas med Mattias Goldmann

Vätgasbloggen gästas av Mattias Goldmann, på 2030-sekretariatet. Denna intervju fokuserar på fyra centrala teman: klimatomställningen, EU:s klimatpaket, Sveriges ordförandeskap i EU och vätgasens roll i den gröna omställningen.

Lyssna i Spotify

Lyssna i Apple podcast

Mattias Goldmann, som är en respekterad expert och visionär inom klimatområdet, uttryckte sina tankar om klimatomställningen med tydlighet och insikt. Han understryker att vi står inför en utmaning som kräver en samhällsförändring både hur vi konsumerar, men även utifrån ett beteendeperspektiv. I sammanhanget betonar han vikten av att omvärdera vårt sätt att konsumera energi.

Samtalet handlar också om EU:s klimatpaket, som Mattias Goldmann beskriver som en nödvändig men komplex insats för att hantera klimatförändringarna. Han uppmärksammar att paketet innehåller en rad ambitiösa men samtidigt realistiska mål, som kommer att kräva betydande innovation och investeringar inom bla. transport- och energisektorn.

Avslutningsvis diskuterade vi vätgasens roll i energisystemet. Mattias Goldmann lyfter fram vätgasens potential att bidra till att avkarbonisera sektorn och hur vätgas kan fungera som en bro mellan förnybara energikällor och industriella applikationer som är svåra att elektrifiera. Han uppmärksammar dock att det finns utmaningar, inte minst gällande kostnader och infrastruktur, men uttryckter trots det en stark optimism över teknologins framtid.

Intervjun med Mattias Goldmann på Vätgasbloggen ger en inblick i några av de mest pressande ämnena inom dagens klimat- och energidiskussion. Det är tydligt att dessa utmaningar kommer att fortsätta vara i centrum för dialog och utveckling de kommande åren.

Missa inte Mattias uppdateringar om EU:s fit for 55 på Dagens industri:

https://www.di.se/hallbart-naringsliv/guide-allt-du-behover-veta-om-eu-klimatet-och-transporterna/


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.