Om vätgasmackar med Mikael Antonsson på Everfuel

Om vätgasmackar med Mikael Antonsson på Everfuel

I detta avsnitt träffar vi Mikael Antonsson som arbetar som Sales & Business Developer Manager på Everfuel. Everfuel arbetar med hela värdekedjan inom vätgas, vilket innebär: vätgasproduktion, vätgasdistribution, vätgasmackar och vätgasstationer. Målet är att producera vätgas regionalt och därigenom distribuera till regionala vätgasmackar men även till industrin.

Lyssna i Spotify

Lyssna i Apple podcast

En vätgasmack är en anläggning där vätgasbilar och andra tunga fordon som drivs med vätgas (H2) kan tankas. Dessa är lika traditionella bensinstationer men med utrustning designad för hantering och lagring av vätgas. Vätgas är en lovande teknologi för ren energi, eftersom den enda utsläppet vid förbränning är vattenånga. Fordon som drivs med vätgas har också fördelen att de kan tankas snabbt, likt bensin- eller dieseldrivna fordon, vilket är en fördel jämfört med elbilar som kan ta flera timmar att ladda upp.

Trots dess potential är utbyggnaden av infrastrukturen för vätgas fortfarande en utmaning. Det kräver stora investeringar för att bygga vätgasmackar och för att producera, lagra och transportera vätgas på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Dessutom finns det ännu begränsat med vätgasbilar och tunga fordon på marknaden som drivs med vätgas, vilket gör att efterfrågan på vätgas som bränsle ännu är relativt låg. Men allteftersom tekniken utvecklas och blir billigare kan detta förändras.

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.