Rapport om utbyggnad av infrastruktur för vätgas

Rapport om utbyggnad av infrastruktur för vätgas

En utbyggd vätgasinfrastruktur i Sverige kan öka flexibiliteten i elsystemet, förbättra energiberedskapen och underlätta för verksamheter att ansluta sig till en växande vätgasmarknad. För att stimulera denna utveckling understryker Energimyndigheten behovet av ett uppdaterat och tydligt regelverk, som ligger i linje med det kommande gasmarknadspaketet planerat för våren 2024. Denna efterfrågan på klarhet i regelverket drivs på av den pågående omställningen mot fossilfrihet inom stålindustrin och ny industriell utveckling i norra delen av landet. Energimyndigheten poängterar även vikten av att utveckla ny kunskap och kompetens inom vätgasområdet för att effektivisera regelverk och tillståndsprocesser. Myndigheten föreslår att den agerar som ett nationellt centrum för vätgas, koordinerar utbyggnaden av infrastrukturen och arbetar för att avlägsna eventuella hinder i utvecklingen.

Läs rapporten här: https://www.energimyndigheten.se/495df0/contentassets/24fbf4b9b9274babb05f232c66a2f537/rapport_vatgas-och-vatgasinfrastruktur.pdf


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.