Swedavia - Framtida flygplatser med lokal vätgasproduktion

Swedavia – Framtida flygplatser med lokal vätgasproduktion

Som en ledande aktör inom flygplatsdrift och miljöfrågor är Swedavia fast besluten att bidra till en hållbar framtid för flygindustrin. Ett av de mest lovande initiativen är att förespråka och stödja lokal vätgasproduktion vid flygplatserna. I denna artikel kommer vi att diskutera hur Swedavia planerar att genomföra detta projekt och vilka fördelar det kan ge för miljön och flygindustrin i stort.

Lokal vätgasproduktion – en viktig del av Swedavias strategi

Swedavia, som driver tio av Sveriges största flygplatser, har nyligen presenterat en strategi för att minska koldioxidutsläppen och uppnå klimatneutralitet. En central del av denna strategi är att använda vätgas som ett klimatsmart bränslealternativ och investera i lokal vätgasproduktion vid flygplatserna.

Läs mer: Vätgas – Vad är och hur fungerar det?

Läs mer: Grön vätgas: Framtidens hållbara energibärare

Samarbete mellan flygplatsoperatörer och energibolag

För att lyckas med projektet kommer Swedavia att samarbeta med energi-, teknikbolag och andra flygplatsoperatörer för att utveckla och implementera vätgasproduktionstekniken. Genom att dela erfarenheter och kunskap kan alla parter dra nytta av de tekniska framstegen och bidra till en snabbare övergång till en klimatsmart energiförsörjning.

Källa: Aktuell Hållbarhet

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.