Tyskland satsar på vätgasgaskraftverk rapporterar Sveriges radio

Tyskland satsar på vätgasgaskraftverk rapporterar Sveriges radio

I ett ambitiöst försök att omvandla sin energisektor har Tyskland nyligen annonserat planer på att bygga nya gaskraftverk. Dessa nya anläggningar är avsedda att ersätta landets befintliga kolkraftverk, som länge varit en viktig men miljömässigt ifrågasatt energikälla. Detta steg ses som ett viktigt led i Tysklands strävan att säkra en hållbar och pålitlig elförsörjning för framtiden.

Läs mer: Vätgas – Vad är och hur fungerar det?

Läs mer: Grön vätgas: Framtidens hållbara energibärare

Den initiala fasen av denna övergång innebär att de nya gaskraftverken kommer att drivas med fossil gas. Det är ett steg som redan väckt debatt bland miljöaktivister och kritiker som ifrågasätter huruvida det verkligen är ett steg framåt mot en mer hållbar energiförsörjning. Tysklands plan är dock inte att stanna vid fossil gas. På längre sikt är ambitionen att övergå till att använda vätgas som bränsle för dessa kraftverk, ett drag som skulle kunna minska utsläppen av växthusgaser avsevärt och bidra till landets klimatmål.

Lyssna på inslaget här:

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/tyskland-satsar-pa-gaskraftverk-ska-ersatta-kolkraften#:~:text=Tyskland%20ska%20bygga%20nya%20gaskraftverk,f%C3%B6r%20liten%20och%20f%C3%B6r%20dyr.


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.