Vätgasanläggning i Vallvik kan ge många jobb

Vätgasanläggning i Vallvik kan ge många jobb

Initiativet som planerar att uppföra en ny vätgasanläggning i Vallvik, söder om Söderhamn, förutspår att projektet kommer att skapa upp till 2000 arbetstillfällen under byggfasen och upp till 500 arbetstillfällen under driftsfasen. Fabriken, ett samarbete mellan vindkraftsföretaget Skyborn och vätgasproducenten Lhyfe, är planerad att uppföras intill den befintliga massafabriken i Vallvik.

Läs mer: Grön vätgas: Framtidens hållbara energibärare

Läs mer: Vätgas – Vad är och hur fungerar det?

Kommunikationschef på Skyborn, Hanna Magnusson, delar att en del av elen från vindkraftsparken som de utvecklar på Storgrundet kommer att användas i vätgasanläggningen. Detta samarbete stöder idén om att utnyttja förnybar energi för att driva framtidens industriella processer.

”En del av elen från vindkraftparken som vi håller på att utveckla på Storgrundet är tänkt att användas i anläggningen”, säger Hanna Magnusson, kommunikationschef på Skyborn.

Tidsramen för projektet sträcker sig fram till cirka 2030, då anläggningen förväntas vara färdigbyggd och operativ. Dessa planer är del av en bredare övergång mot mer hållbar energi och grön industri, vilket återspeglas i företagens satsning på vätgasteknologi och vindkraft.

Källa: SVT

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.