Vätgasbussar i Luleå

Vätgasbussar i Luleå

Ett nytt forskningsprojekt har inletts för att utvärdera prestanda och funktion hos vätgasbussar i kallt klimat. Projektet, som involverar forskare från Luleå Tekniska Universitet, syftar till att undersöka hur vätgasdrivna bussar presterar under kalla väderförhållanden och hur de kan bidra till mer hållbara och miljövänliga transportlösningar i norra Sverige.

Forskningen kommer att fokusera på att analysera och optimera bränslecellernas prestanda, energieffektivitet, driftskostnader och underhållskrav för vätgasbussar i kyla. Detta kommer att ge värdefull information och insikter om hur vätgasbussar kan anpassas och förbättras för att fungera optimalt även i kallt klimat.

Projektet förväntas bidra till en ökad förståelse för vätgasbussarnas potential och utmaningar i nordliga regioner, vilket kan leda till en större acceptans och användning av denna miljövänliga transportteknik. Genom att studera och utveckla vätgasbussar för kalla förhållanden kan forskningen ge viktiga bidrag till en mer hållbar och klimatsmart transportsektor i norra Sverige och liknande regioner runt om i världen.

Källa: https://www.llt.lulea.se/nyheter/nytt-forskningsprojekt-ska-utvardera-vatgasbussar-i-kallt-klimat/

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.