ABB stöder den nya H2 Green Steel-anläggningen i Boden

ABB stöder den nya H2 Green Steel-anläggningen i Boden

ABB stöder den nya H2 Green Steel-anläggningen i Boden, Sverige, med leverans av cirka 1 200 energieffektiva omriktare. Denna anläggning är unik då den använder vätgas i sina ugnar för att producera stål, vilket innebär en revolutionerande förändring från traditionell användning av fossila bränslen. Genom att ersätta fossila bränslen med vätgas minskas koldioxidutsläppen med 95 procent jämfört med konventionella metoder. Planen är att anläggningen ska börja producera år 2025 och nå en årlig produktion av 5 miljoner ton grönt stål till år 2030.

Omriktarna från ABB, som ingår i ACS880- och ACS6080-serierna, kommer att användas i olika delar av anläggningen, inklusive tunnelugnar, valsverk samt glödgnings- och galvaniseringslinjer. De möjliggör precisionsstyrning och stabilitet i elförsörjningen. Multiomriktarkonfigurationer bidrar även till minskat utrymmesbehov och ökad energieffektivitet, samtidigt som de sänker installationskostnaderna.

Projektet i Boden är ett betydande steg i ABB:s fortsatta arbete för att stödja en mer hållbar stålindustri. Genom att kombinera teknologisk innovation med sitt långa engagemang för hållbarhet, visar ABB vägen för en framtida industri som är både resurseffektiv och miljövänlig.

Källa/Läs mer: https://news.cision.com/se/abb/r/abb-stottar-ny-h2-green-steel-anlaggning-i-sverige-med-cirka-1-200-energieffektiva-omriktare,c3917343

Bild: https://www.h2greensteel.com/


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.