leverera elektrolysatorer tysk stålproduktionsanläggning

McPhy ska leverera elektrolysatorer tysk stålproduktionsanläggning

Företaget McPhy kommer att leverera elektrolysatorer till ArcelorMittals stålproduktionsanläggning i Tyskland. Det franska företaget McPhy har ingått ett avtal om att installera och driftsätta elektrolysatorer för att producera grön vätgas vid anläggningen, som är belägen i Duisburg.

Syftet med projektet är att minska koldioxidutsläppen från stålproduktionen genom att tillsätta grön vätgas, vilket kommer att bidra till en mer hållbar och miljövänlig produktionsprocess. Genom att använda elektrolys för att omvandla vatten till vätgas och syre med hjälp av förnybar energi, kan stålproduktionen göras mer klimatneutral.

ArcelorMittal, som är världens största ståltillverkare, har satt upp ambitiösa klimatmål för att minska sina koldioxidutsläpp och övergå till mer hållbara produktionsmetoder. Genom att använda McPhys teknik kommer företaget att kunna minska sina utsläpp betydligt och bidra till att uppnå sina klimatmål.

McPhy är en ledande aktör inom vätgasteknik och har utvecklat innovativa lösningar för produktion, lagring och distribution av grön vätgas. Företaget är känt för sin expertis inom elektrolys och deras teknik anses vara en av de mest effektiva och hållbara metoderna för att producera grön vätgas.

Samarbetet mellan McPhy och ArcelorMittal markerar ytterligare ett steg mot en mer hållbar och koldioxidneutral stålindustri. Det visar också på den växande betydelsen av grön vätgas som en lösning för att minska utsläppen inom tung industri och bidra till att bekämpa klimatförändringarna.

Källor:

https://corporate.arcelormittal.com/media/news-articles/rwe-and-arcelormittal-intend-to-jointly-build-and-operate-offshore-wind-farms-and-hydrogen-facilities-for-low-emissions-steelmaking-1

https://www.h2-view.com/story/mcphy-to-supply-electrolysers-to-arcelormittals-german-steel-production-site/

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.