Mr Bean gillar vätgas - Se filmen här

Mr Bean gillar vätgas – Se filmen här


Den kända brittiska komikern Rowan Atkinson, mest känd för sin karaktär ”Mr Bean”, har uttryckt sitt stöd för alternativa energibärare som vätgas och elektrobränslen när det gäller att driva fordon.

Läs mer: Vätgas – Vad är och hur fungerar det?

Läs mer: Grön vätgas: Framtidens hållbara energibärare

Atkinson, som är en känd bilentusiast, har nyligen talat om sin tro på att vi behöver utöka vår syn på framtidens hållbara transport. Även om elbilar för närvarande ses som en lovande teknik, har han understrukit betydelsen av att också utforska andra alternativ.

Atkinson menar att vätgas kan vara en framkomlig lösning. Bränsleceller har fördelen att de kan generera el medan de enda biprodukterna är vatten och värme. ”Mr Bean” pratar sig också varm om att konvertera befintliga förbränningsmotorer för att drivas med t.ex. vätgas eller elektrobränslen. Se intervjun här:

När det gäller elektrobränslen, eller syntetiska bränslen, argumenterar Atkinson att de erbjuder en annan potentiellt hållbar lösning. Dessa bränslen, som kan tillverkas från CO2 och vatten med hjälp av förnybar energi, skulle kunna användas i befintliga bilar och infrastruktur utan behov av stora omställningar. Tyska bilföretaget Porsche utvecklar för närvarande en sådan teknik.

Läs mer: Bränsleceller – Allt du behöver veta om denna revolutionerande teknik

Läs mer: E-bränsle (Elektrobränsle) och syntetiska bränslen

Atkinson menar att en diversifierad inställning till hållbar transport är nödvändig. Medan elbilar har en viktig roll att spela, är det viktigt att vi inte förlitar oss enbart på denna teknologi. Genom att fortsätta utforska alternativa bränslen som vätgas och elektrobränslen, kan vi hitta fler lösningar på de utmaningar vi står inför när det gäller klimatförändringar.

Källor:

https://carup.se/rowan-atkinson-kor-vatgasbil-lite-lurad-av-elbilar/

https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/jun/03/electric-vehicles-early-adopter-petrol-car-ev-environment-rowan-atkinson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.