Om bänsleceller med Andreas Bodén, CTO på PowerCell HEMSIDA

Om bränsleceller med Andreas Bodén, CTO på PowerCell

I denna intervju träffar vi Anderas Bodén, CTO på PowerCell. PowerCell tillverkar bränsleceller för en rad olika applikationer, inklusive fordon och stationära kraftstationer.

Lyssna i Spotify

Lyssna i Apple podcast

Anderas Bodén delade sin insikt från hans långa erfarenhet av bränslecellsteknik. Han diskuterade företagets tekniska framsteg och framtidsutsikter, samt deras arbete med att göra tekniken mer tillgänglig och kostnadseffektiv.

Han talade om hur PowerCell är positionerat för att bidra till övergången till en mer hållbar energiinfrastruktur. Med dess förmåga att erbjuda en ren, effektiv och skalbar energilösning, kan bränsleceller potentiellt spela en nyckelroll i omställningen mot koldioxidfri transport och energiförsörjning. Bodén förklarade också de olika tillämpningarna av PowerCells teknik.

Förutom dess användning i fordon, såsom bilar, lastbilar, båtar, flygplan och bussar, diskuterade han även dess potential för stationära kraftstationer, som t.ex. kan driva en basstation för telekomutrustning eller sjukhus på platser som saknar tillgänglig infrastruktur för el. Genom att använda bränsleceller kan dessa anläggningar skapa ren el på plats, vilket tar bort beroendet av fossila bränslen så som diesel.

Intervjun gav en fascinerande inblick i det arbete som PowerCell och dess team gör för att driva på omställningen till mer hållbara energilösningar. Genom att tillhandahålla bränslecellsteknik för en mängd olika applikationer, visade Bodén att företaget är redo att ta ett ledande steg mot en grönare framtid.

Avslutningsvis delade Bodén hans vision om att göra grön vätgas till en central del av framtidens energisystem, och betonade vikten av samarbete mellan olika aktörer för att uppnå detta mål.

Vätgasbloggens intervju med Anderas Bodén ger förhoppningsvis tittare och lyssnare en möjlighet att få en djupare förståelse för den roll som bränsleceller kan spela i omställningen till en mer hållbar framtid. Den framhöll också vikten av innovation, regelförenklingar, policy och samarbeten mellan allt från näringslivet till myndigheter och riksdag.


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Driver teknikföretaget Notiz informationsskärmar, är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige och styrelseledamot i Skånes universitetssjukhus (SUS). Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.