Regeringen ger Energimyndigheten nytt vätgasuppdrag

Regeringen ger Energimyndigheten nytt vätgasuppdrag

Regeringen har beslutat att Energimyndigheten ska analysera Sveriges försörjningstrygghet avseende gas, inklusive rörbunden gas, flytande naturgas (LNG) och vätgas. Trots ett mindre gasberoende jämfört med andra europeiska länder är gasförsörjningen kritisk för många svenska industrier och transporter. Vätgasmarknaden i Sverige växer, och vätgas förväntas bli en viktig energikälla i framtiden. Detta uppdrag är en del av ett större arbete för att stärka Sveriges energiförsörjning och totalförsvar.

Energi- och näringsminister Ebba Busch understryker att 2022 års gaskris var en viktig lärdom för att förbättra de befintliga regelverken och systemen. Energimyndigheten ska därför granska ansvarsfördelningen för gasförsörjningen och vid behov föreslå åtgärder för att förbättra försörjningstryggheten. Deras rapport ska överlämnas till Klimat- och näringslivsdepartementet senast den 27 mars 2025.

Källa/läs mer: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2024/01/nytt-uppdrag-ska-starka-forsorjningstryggheten-i-gassektorn/


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.