Sjöbohem vinnare i bästa klimatinitiativen 2023

Sjöbohem vinnare i bästa klimatinitiativen 2023

Sjöbohem har utsetts till vinnare i kategorin för små och medelstora medlemsbolag i tävlingen Bästa klimatinitiativen 2023, arrangerad av Sveriges Allmännytta. Deras projekt Hydrobust, som producerar egen el genom sol och vind och omvandlar överskottet till lagrad vätgas, har uppmärksammats för sitt bidrag till en fossilfri nutid. Tävlingen syftar till att främja miljömässigt hållbar utveckling bland bostadsbolag, med målet att bli fossilfria senast 2030 och minska energianvändningen med 30 procent jämfört med 2007.

”Vi är otroligt glada över den här vinsten. Många talar om fossilfri framtid, vi föredrar att tala om fossilfri nutid. Det är nu det händer, vi har redan börjat ställa om till fossilfritt och det går snabbt i vår omställning”, säger Kent Tillberg, förvaltningschef på Sjöbohem.

”Genom detta pris har juryn visat att de tror på projekt som använder många olika tekniska komponenter och att systemtänk är viktigt för att lyckas med ett fossilfritt 2030”, säger Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta. 

  • Vinnare av Bästa klimatinitiativen 2023: Sjöbohem vinner i kategorin för små och medelstora medlemsbolag.
  • Projekt Hydrobust: Egen elproduktion med sol och vind, omvandlar överskott till lagrad vätgas.
  • Fossilfri nutid: Sjöbohem betonar övergången till fossilfritt, redan pågående.
  • Sveriges Allmännyttas mål: Fossilfria allmännyttiga bostadsföretag senast 2030, 30% minskad energianvändning jämfört med 2007.

Läs mer: https://via.tt.se/pressmeddelande/3390169/basta-klimatinitiativen-bland-sma-och-mellanstora-bolag-har-ar-vinnarna?publisherId=3235805&lang=sv&fbclid=IwAR3nG0x83-A_uk8-MH5Owjb2jciX3TQjsfphjIExXgjeN3x8eicFB1zlTbk


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.