Vätgasteknikutbyte mellan USA och Sverige

Vätgasteknikutbyte mellan USA och Sverige

Energimyndigheten har inlett ett nytt samarbete med USA för att främja utvecklingen och användningen av förnybar vätgas, med målet att bidra till minskade koldioxidutsläpp och en hållbar energiomställning. Samarbetet, som involverar Business Sweden och Atlantic Council Global Energy Center, syftar till att underlätta teknik- och kunskapsutbyte mellan länderna, stärka den svensk-amerikanska relationen inom energisektorn och öka förståelsen för den amerikanska vätgasmarknaden bland svenska företag. USA, som är Sveriges största exportmarknad utanför EU, ses som en viktig partner inom forskning och innovation, särskilt i ljuset av nya lagar som Inflation Reduction Act, vilket öppnar upp för gröna energisystem och förnybar vätgas.

Samarbetet fokuserar på att positionera Sverige som en ledande aktör inom vätgasteknik och att skapa möjligheter för svenska företag på den globala marknaden. Detta inkluderar ett svenskt delegationsbesök till Texas och Kalifornien, två delstater som är framstående inom vätgas, där deltagarna kommer att utforska samarbetsmöjligheter med amerikanska bolag och beslutsfattare. Delegationen består av företag som Alfa Laval och Powercell samt Svensk Exportkredit, med fokus på forskning, innovation och kommersialisering av vätgasteknologi.

Genom detta initiativ strävar de involverade parterna efter att främja en global omställning till förnybar energi, där förnybar vätgas spelar en nyckelroll för att koppla ihop olika sektorer och skapa ett hållbart energisystem.

Källa/läs mer: https://www.energimyndigheten.se/nyhetsarkiv/2024/nytt-samarbete-med-usa-inom-vatgas/


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.