Vattenfall lämnar in ansökan för produktion och lagring av vätgas i Jokkmokk

Vattenfall lämnar in ansökan för produktion och lagring av vätgas i Jokkmokk

Vattenfall har lämnat in en ansökan till Jokkmokks kommun för att undersöka möjligheterna för att etablera en vätgasfabrik och vätgaslager i Porsi. Platsen är en av flera möjliga alternativ för produktion av fossilfri vätgas, som är avgörande för framtidens energisystem och en fossilfri industri. Vattenfall undersöker olika alternativ för vätgasproduktion på grund av industrins ökande behov i Norrbotten, där tillgången till vatten och el är avgörande.

Jokkmokks kommun är positiv till ansökan och ser fram emot att utreda förutsättningarna tillsammans med Vattenfall. Dialoger pågår även med andra kommuner och aktörer i regionen. Den ökande efterfrågan på vätgas kräver mer fossilfri el, där landbaserad vindkraft kan möta behovet på kort sikt, medan havsbaserad vindkraft och kärnkraft kan bidra på längre sikt.

Läs mer här.


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.