Vätgasmacken i Älghult utsedd till årets vätgasprojekt 2023 av Vätgasbloggens läsare

Vätgasmacken i Älghult utsedd till årets vätgasprojekt 2023

I en tid där hållbarhet och grön energi är av största vikt, är det med stor glädje och stolthet vi ser detta framstående projekt som inte bara bidrar till teknologisk innovation utan också till en hållbarare framtid. Projektet som framträder som ett lysande exempel på detta är vinnaren av Årets vätgasprojekt 2023, ett projekt som visar på en banbrytande väg framåt för hållbar mobilitet och grön energi i Sverige.

Genom att integrera lokal vindkraft med en egen elektrolysör, sticker vinnaren ut som ett unikt och självförsörjande projekt. Denna lösning för att producera grön vätgas inte bara minskar beroendet av fossila bränslen, utan visar även på möjligheten för en hållbar och förnybar energiförsörjning.

Detta projekt är inte enbart en teknologisk bedrift; det är ett tecken på ett djupt engagemang för att minska koldioxidutsläpp och främja användningen av fossilfria energikällor för att producera vätgas. Med sin förmåga att framgångsrikt integrera hållbara energikällor och ny teknologi, tjänar anläggningen som en inspirationskälla för framtida projekt inom vätgas och förnybar energi.

Med detta sagt, är det med stor ära Vätgasbloggen utser vätgasmacken i Älghult, ett projekt lett av Uppvidinge Vätgas AB med Jan Blad, Erland Erlandsson och Thorbjörn Bennesved, till Årets Vätgasprojekt 2023. Deras visionära arbete och dedikation till hållbar utveckling har inte bara bidragit till miljöns välbefinnande, utan har även lagt en solid grund för framtida innovationer inom området.

Stort grattis till er och ert banbrytande projekt!

Vätgasbloggen har tidigare bevakat detta projekt, läs mer och se video från anläggningen här.

Nomineringsprocessen var öppen under hela december och Vätgasbloggens läsare har fritt kunna nominera personer, bolag och projekt. Den person, bolag eller projekt med flest nomineringar tilldelas Vätgaspriset. Vätgasbloggen nådde under december 2023 över 25000 personer och antalet nomineringar till Vätgaspriset uppgick till 450 stycken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.