Alfa Laval ger sig in i vätgasbranschen på allvar

Alfa Laval ger sig in i vätgasbranschen på allvar

Alfa Laval skapar en ny affärsenhet, Electrolyzer and Fuel Cell Technologies, för att utforska möjligheter inom vätgassektorn. Bolaget har redan varit aktivt inom vätgasmarknaden och erbjudit innovativa produkter. Tom Erixon, VD för Alfa Laval, betonar vätgasens roll i energiomställningen. Bolaget kommer också att inrätta ett innovationscenter i Lund. Madeleine Gilborne blir chef för den nya affärsenheten som kommer att vara operativ från 1 januari 2024.

Läs Alfa Lavals pressmeddelande här: https://www.alfalaval.com/contentassets/09cc9cc2dc31463490ed5f7c7bb2ca3e/wkr0006.pdf

Viktiga punkter:

  • Ny affärsenhet: Alfa Laval skapar en enhet fokuserad på elektrolysörer och bränslecellstekniker.
  • Vätgasmarknaden: Bolaget har erbjudit produkter och lösningar inom vätgas under de senaste tre åren.
  • Tom Erixons kommentar: Vätgas är centralt i energiomställningen och Alfa Laval siktar på att påskynda denna omställning.
  • Innovationscenter: Ett nytt center för innovation, FoU och testning av värmeväxlare, bränsleceller och elektrolysörkomponenter kommer att etableras i Lund.
  • Madeleine Gilborne: Hon blir chef för den nya affärsenheten, som kommer att vara en del av Energidivisionen från 1 januari 2024.
  • Vätgasens roll: Förnybar energi som sol och vind kan inte direkt elektrifiera allt framtida energibehov, vilket gör vätgas, genererad genom elektrolys, avgörande.
  • Alfa Laval: Ett globalt företag inom värmeöverföring, separering och flödeshantering med en omsättning på 52,1 miljarder kronor 2022.

Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.