Everfuel kommer inte bygga vätgasstationen i Trelleborg

Everfuel kommer inte bygga vätgasstationen i Trelleborg

Nyligen meddelade den danska vätgasproducenten Everfuel att de inte kommer att hinna färdigställa vätgastankstationen som en del av Nordic Hydrogen Corridor-projektet inom utsatt tid. Trots denna förändring i Everfuels interna strategi, påverkas inte Trelleborgs Energis och kommunens engagemang i vätgasprojektet, enligt uttalanden från representanter för både företaget och kommunen. De fortsätter att ha som mål att tunga fordon ska kunna tanka vätgas i Trelleborg, antingen på väg till eller från kontinenten. Detta mål stärks av EU:s nya regler för alternativa bränslen och intresset från andra aktörer att etablera sig i kommunen, vilket tyder på att planerna för tankstationen fortfarande är aktuella.

”Det är ett hack på vägen framåt i våra planer. Det är inte önskvärt, men heller inget vi inte kan hantera. Everfuel väljer att satsa på den tyska marknaden i ett läge där den är mognare än vår nordiska, men det kommer inte få oss att slå av på takten”, säger Magnus Sahlin, VD för Trelleborgs Energi.

Trelleborgs Energi har även varit i kontakt med och för samtal med flera företag inom vätgasinfrastrukturområdet, vilka har uttryckt intresse för att etablera en vätgastankstation i Trelleborg. Denna utveckling bekräftar och förstärker företagets och kommunens fortsatta strävan och engagemang i projektet.

”Det finns en anledning till att vi inte backar från planerna med en tankstation för vätgas i Trelleborg, och det är att vi ser oss här i Trelleborg som en naturlig del av den omställning till fossilfria transporter som hela Europa håller på att göra. Inte minst med tanke på att vi utvecklat ett nav kring transport och logistik och Skandinaviens största ro-ro hamn”, säger Ann Kajson Carlqvist, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Vätgas bakgrund

Källa: https://newsroom.notified.com/news/272048/everfuel-hoppar-av-men-eus-forordning-om-alte


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.