H2 Green Steel säkrar miljarder för världens första storskaliga gröna stålverk

H2 Green Steel säkrar miljarder för världens första storskaliga gröna stålverk

Stålbolaget H2 Green Steel har säkrat lån på 48 miljarder kronor. Tillsammans med ytterligare kapitaltillskott gör det att finansieringen av världens första storskaliga gröna stålverk nu är i hamn, meddelar H2GS.

Läs mer: Grönt stål tillverkat med vätgas

H2 Green Steel har säkrat en finansiering på totalt 75 miljarder kronor. Detta inkluderar ett lån på 48 miljarder kronor från en grupp av 20 långivare, inklusive Svensk Exportkredit, Europeiska Investeringsbanken och BNP Paribas, samt 3,4 miljarder i investeringar från bland annat Microsoft Climate Innovation Fund och Siemens Financial Services. Ytterligare 3 miljarder kommer från EU:s Innovationsfond. Företagets vd, Henrik Henriksson, betonar detta stora stöd som en kvalitetsstämpel för företaget och ser det som en vinst för klimatet.

– Vi har nu fått ihop en struktur och ett paket för att ställa om en av de smutsigaste industrierna i världen, säger Henrik Henriksson.

Källa: https://www.h2greensteel.com/latestnews/h2-green-steel-raises-more-than-4-billion-in-debt-financing-for-the-worlds-first-large-scale-green-steel-plant


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.