Metacon och Siemens i vätgassamarbete

Metacon och Siemens i vätgassamarbete

Metacon AB och Siemens AB har tecknat en avsiktsförklaring för ett partnerskap som syftar till att påskynda tillverkningen av vätgasproduktionsanläggningar i Sverige för den europeiska marknaden. Metacon har exklusiva rättigheter att använda PERIC:s ledande teknologi för tillverkning av trycksatta alkaliska elektrolysmoduler. Med teknologins över 60 års utveckling bakom sig, innebär detta att Metacon kan anpassa teknologin för att uppfylla europeiska standarder för säkerhet och automation. Siemens kommer att fungera som teknologipartner och bidra med erfarenhet inom automation, kraftdistribution, elektrifiering och digitala tjänster, vilket stärker deras position i skapandet av storskaliga vätgasanläggningar för den europeiska marknaden.

Vätgas är en viktig pusselbit när industri-, energi- och transportsektorn ska bli CO2-neutral, och ligger i fokus för Siemens globala satsning på Power-to-X. Partnerskapet med Metacon markerar en milstolpe i vår strävan efter att skapa en mer hållbar värld genom att bland annat utveckla innovativa lösningar för energisektorn”, säger Mikael Kraft, Head of Factory Automation och Sales på Siemens Digital Industries.

Metacon har stora planer för satsningen på tillverkning och försäljning av storskaliga elektrolysanläggningar till bland andra basindustrin, vindkraftsektorn och transportsektorn i Europa. Jag har svårt att föreställa mig en bättre partner på en sådan resa än Siemens. Med sin världsledande portfölj av teknologi, kompetens och erfarenhet av liknande projekt sedan lång tid tillbaka får vi med detta partnerskap möjlighet att både accelerera och optimera centrala delar av vårt unika Gigafactory-projekt”, säger Christer Wikner, VD och koncernchef, Metacon.

Läs pressmeddelandet här.


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.