Richard Berkling, VD för Powercell och Tobias Hansson som är VD för Hitachi Sverige

På plats under produktlansering av HyFlex tillsammans med Hitachi Energy och PowerCell Group

Vätgasbloggen hade förmånen att närvara vid en mycket efterlängtad produktlansering arrangerad av Hitachi Energy och PowerCell Group – två pionjärer inom hållbar energiteknik. De introducerade HyFlex™, en banbrytande utsläppsfri vätgasgenerator som revolutionerar ren och hållbar energiförsörjning. Med potentialen att ersätta konventionella dieselgeneratorer erbjuder HyFlex™ en lösning för att avkarbonisera en rad olika tillämpningar; från byggarbetsplatser, applikationer på avlägsna platser, datacenter till sjukhus – möjligheterna är oändliga.

Evenemanget inleddes med en inblicksfull presentation av Richard Berkling, VD för PowerCell Group, vars passion för hållbar utveckling genomsyrade varje ord. Tobias Hansson som är VD för Hitachi Energy Sverige följde efter, med en presentation som inte bara belyste den tekniska excellensen hos HyFlex™, utan också företagets vision om en grönare framtid. Produktchefen Nicholas Reppas, från Hitachi Energy gav sedan en detaljerad genomgång av HyFlex™ och dess funktioner, vilket bekräftade dess position som ett mycket efterlängtat tillskott till energimarknaden.

Ett särskilt spännande inslag var när CTO på PowerCell Group Andreas Bodén delade med sig av insikterna bakom teknologin och dess utvecklingsresa. Frågor haglade från de inbjudna gästerna under dagen, vilket tydligt visade deras engagemang och intresse för denna innovativa produkt.

Att få gå en runda i PowerCell Groups fabrik var mycket inspirerande. Att få vandra bland de rena och välorganiserade produktionslinjerna och se människor i arbete med PowerCell Groups teknik var verkligen skoj. Det var fascinerande att se teori omsättas i praktik och att få ställa frågor direkt till representanter på plats.

Vätgas bakgrund

Avslutningsvis bjöds vi på en live-demonstration av HyFlex™ i drift. Det var ett kraftfullt avslut på en informativ dag, och energin bland de inbjudna var påtaglig. Skratt, applåder och djupa diskussioner fyllde luften när vi bevittnade denna tekniska bedrift. Inte nog med att vi fick en försmak av framtiden, men vi lämnade också evenemanget med en förnyad känsla av hopp om en renare, mer hållbar värld. Det var tydligt att HyFlex™ inte bara är en produkt – det är en del av en större rörelse mot ett nytt samhälle, fritt från fossil energi.

Stort tack för denna spännande dag Hitachi Energy och PowerCell Group!

Läs Hitachi Energys press release här: https://www.hitachienergy.com/se/sv/news/press-releases/2023/11/hitachi-energy-unveils-new-emission-free-alternative-to-diesel-powered-generators

Om Hitachi Energy

Hitachi Energy är en global teknikledare som påskyndar en hållbar energiframtid för alla. Vi betjänar kunder inom energi, industri och infrastruktur med innovativa lösningar och tjänster över hela värdekedjan. Tillsammans med kunder och partners är vi pionjärer inom teknik och möjliggör den digitala transformationen som krävs för att accelerera energiomställningen mot en koldioxidneutral framtid. Vi utvecklar världens energisystem till att bli mer hållbart, flexibelt och säkert samtidigt som vi balanserar socialt, miljömässigt och ekonomiskt värde. Hitachi Energy har en väldokumenterad meritlista och en oöverträffad installerad bas i fler än 140 länder. Vi integrerar mer än 150 GW HVDC-länkar i kraftsystemet, vilket hjälper våra kunder att möjliggöra mer vind- och solenergi. Verksamheten har huvudkontor i Schweiz med över 40 000 medarbetare i 90 länder som genererar affärsvolymer på över 10 miljarder USD.  

Om PowerCell Group

PowerCell Group är verksamt inom bränslecellsproduktion. Tekniken är patenterad med spjutspetsteknologi och modulsystemet av bränslecellsplattformar drivs av producerad vätgas med el, värme och vatten som utsläpp. Bränslecellerna är även designade för att klara av vätgas från biogas, naturgas eller biodiesel. PowerCell Group grundades år 2008 och huvudkontoret ligger i Göteborg.


Magnus Thulin - Vätgasbloggen

Magnus Thulin

Grundare och Publisher, Vätgasbloggen

magnus@vatgasbloggen.se

0701 40 92 00

Har ett brinnande intresse för teknik, ekonomi, näringsliv och frågor som rör miljö & klimat. Arbetar som marknadschef på en större stålföretag och är styrelseordförande i Industrinätverket Sverige. Läs mer på LinkedIn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte veckans vätgasnyheter

I slutet på varje vecka får du ett mail med de senaste nyheterna som rör vätgas!

Inga spam-mail, endast värdefulla nyheter. Fyll i din mailadress nedan för att ta del av detta.

Mvh Magnus Thulin, Grundare och Publisher av Vätgasbloggen.